В Україні повістки почнуть розсилати поштою: Кабмін визначив, з якого числа

В Україні повістки почнуть розсилати поштою: Кабмін визначив, з якого числа

День явки за викликом визначається не раніше, ніж через 14 днів з моменту надсилання повістки, вказано у постанові Кабміну.

З середини липня військовозобов’язаним розпочнуть надсилати повістки. Тоді мине 60 днів, які передбачені на оновлення військово-облікових даних. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів.

Згідно з документом, резервісти та військовозобов’язані повинні уточнити свої облікові дані протягом 60 днів. Оновити потрібно адресу місця проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані. Це можна зробити через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК за місцем свого проживання.

Повістка про виклик до ТЦК з повідомленням про вручення можуть надіслати після завершення 60 днів, відведених на уточнення облікових даних, тобто з 18 липня.

“У разі неуточнення протягом 60 днів резервістом або військовозобов’язаним своєї адреси місця проживання повістка надсилається на його адресу зареєстрованого/задекларованого місця проживання”, – зазначили в документі.

Повстка надсилається адресату не пізніше ніж протягом наступного дня після підписання відповідним керівником. При цьому день явки за викликом визначається не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

Читайте також  Жорстоке вбивство в Дніпрі: чоловік задушив жінку та зімітував суїцид

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело