Дозвіл на проживання у Польщі: українців офіційно почали запитувати про ставлення до УПА і Бандери

Громадян України, які хочуть отримати дозвіл на проживання в Польщі, питають про їхнє ставлення до Української повстанської аpмії і до лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Якщо заявник сумнівається або недостатньо чітко висловлюється щодо цих питань, то заявки відхиляються.

Таку інформацію підтвердила лідер організації “Євромайдан Варшава” Наталя Панченко.

За її словами, польська влада може маніпулювати і зловживати аналізом відповіді заявника.

“Люди мають документи, що підтверджують їхнє походження, однак якщо вони не досить рішучі в своїй відповіді щодо Бандери – то тоді: “До побачення, Польща”, – сказала вона.

Згідно з даними ЗМІ, один заявник отримав відмову, хоча його діди і батько були польськими громадянами.

Відповідаючи на запитання про своє ставлення до діяльності ОУН-УПА, він відповів: “А хіба я знаю, ніколи не був у цих зв’язках, тому я не знаю. У кожного своя правда. Кажуть, вони були в Польщі і Україні. Ніколи в це не вникав”.

Інше питання стосувалося тpaгедії на Волині, а відповідь була такою: “Я чув, і чув, що недавно вийшов фільм. Але там було замішано з мocковитами, тому дійсно невідомо, хто і що зробив. Багато людей зaгuнуло, це тільки відомо”.

В адміністрації Мазовецького воєводства пояснили, що така відповідь означає, що громадянин України знає про діяльність ОУН-УПА, проте він не хоче сказати нічого поганого про організацію та Українську повстанську аpмію, яка вважається героїчною в Україні.

Читайте також  Повторити “подвиг” Кучми: Зеленський дав жорсткі вказівки для першого засідання Ради. Налаштовані на роботу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -