Українські біженці масово переїздять з Польщі до Німеччини: у чому причина

Українські біженці масово переїздять з Польщі до Німеччини: у чому причина

Українські біженці з Польщі все активніше переїжджають до Німеччини, де їм пропонують більш високий рівень життя, соціальні виплати та зарплати. За даними дослідження, проведеного Міграційною платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету на замовлення Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі, з серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців у Польщі зменшилася на більш ніж 350 тисяч людей, тоді як у Німеччині за цей період кількість зросла на 410 тисяч. Про це повідомили на порталі “Економічні новини”.

У чому причина міграції українських біженців
Основними причинами, які підштовхують біженців до обрання Німеччини, є більш високий рівень життя, соціальних виплат і зарплат. Дослідження показало, що на рішення українців переїхати з Польщі найбільше впливає соціальний чинник – наявність друзів та знайомих у Німеччині (43%), які рекомендують переїзд.

Матеріальний фактор також відіграє важливу роль, оскільки в Німеччині пропонують привабливіші соціальні виплати (42%), можливість накопичення великих заощаджень (38%) і роботу з вищою зарплатою (27%). Через війну багато українців розглядають постійне проживання за кордоном, а тому обирають країну, де можуть бути соціально захищеними.

На сьогоднішній день, найбільше українських біженців проживає в Німеччині – близько 1,1 мільйона осіб, тоді як в Польщі їхня кількість зменшилася до 975 тисяч.

Читайте також  "Зупиніть вбивць з поліції": у Польщі вимагали чесно розслідувати смерть українця Никифоренка

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело