В Україні створять університет, в якому готуватимуть фахівців з безпеки для держави

В Україні планують створити новий університет, на базі якого готуватимуть кваліфікованих експертів у сфері безпеки України. За словами президента, там будуть високі стипендії, а після навчання ці фахівці будуть працювати на державу.


Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпека країни”.

Зеленський наголосив, що Україна буде відкривати новий потужний університет, в якому будуть професії, пов’язані з безпекою.

Цей університет ми презентуємо. Будемо відбирати найкращих дітей, давати високі стипендії. Всі будуть отримувати високу зарплату. Після університету випускники повинні будуть працювати на державу,
– наголосив президент.

Зеленський додав, що там будуть сучасні лабораторії, кіберцентри і біохімічні центри. Тож, студенти будуть одразу отримувати і теорію, і практику.

“Також буде потужний відбір викладачів, насамперед українців, але будуть залучені спеціалісти і з-за кордону. Викладачі отримуватимуть дуже високу зарплату”, — розповів президент.

До слова, у Волинському національному університеті імені Лесі Українки започатковують нову спеціальність для бакалаврів. Там студенти зможуть навчатися по освітньо-професійній програмі “Художня обробка бурштину”. Перший набір розпочнеться вже у 2021 році.

Читайте також  Вчені назвали причину, з якої людство загине

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело