Як вам? Німеччина і Франція постачали озброєння Росії. Розкрито секрети

Як вам? Німеччина і Франція постачали озброєння Росії. Розкрито секрети

Незважаючи на загальну заборону поставок озброєнь для РФ, все ж дві країни це робили, допомагаючи Путіну.

Авторитетне видання The Telegraph провело розслідування, в якому йдеться про те, як Німеччина і Франція співпрацювали з Путіним в обхід введеного в 2014-му році ембарго на поставку зброї в Російську Федерацію.

Як повідомляє ТСН з посиланням на публікацію The Telegraph, загальна сума збройових поставок до Росії склала 273 млн євро.

Автори гучного матеріалу переконані, що отримані Росією озброєння можуть бути використані проти України і в нинішній ситуації.

“Вони відправили (Росії – ред.) обладнання, в тому числі бомби, реактивні снаряди, ракети і гармати, незважаючи на ембарго ЄС на поставку зброї в Росію, введене після (окупації – ред.) Криму 2014 року”, – йдеться в статті видання.

Журналісти також повідомили, що, щонайменше, 10 країн-членів НАТО експортували з Росії військове обладнання на суму майже 350 млн євро. Близько 78% від загальної кількості російського обладнання надійшло німецьким і французьким компаніям.

“І Париж, і Берлін чинили опір забороні ЄС на покупку газу у Росії, і в цей час блок платить Москві мільярд євро в день за поставку енергоресурсів”, — зазначили автори статті.

 

Читайте також  Можуть оштрафувати до 25 тисяч євро: українці обов'язково робитимуть тести на COVID-19 на кордоні з Німеччиною

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело