Попередьте дітей: російські військові виходять на них через комп’ютерні ігри

Російські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки позицій Збройних Сил України. В СБУ нагадали, що в Україні кримінальна відповідальність настає при досягненні особою 16 років, а в окремих випадках – з 14 років.

Казкові кіт Базиліо і лисиця Аліса мали в своєму арсеналі безліч хитрощів, завдяки чому вони все-таки заманили Буратіно в країну дурнів і вкрали його золоті монетки. Але, як сказала б черепаха Тортілла, це було “триста років тому”. Однак і сьогодні російські військові не зупиняються ні перед чим, щоб дізнатися більше інформації про ЗСУ. І залучають вони до цього навіть дітей.

На Волині контррозвідка СБУ, яка останнім часом активізувала роботу з викриття агентурних мереж ворога, ідентифікувала представника спецслужби “ЛДНР”, який познайомився з підлітком з Луцька в комп’ютерній грі і намагався вивідати у нього інформацію.

Зокрема, чоловік просив надіслати йому фото та відео про розташування стратегічних об’єктів на Волині.

На щастя, дитина вчасно зорієнтувалася і повідомила про те, що трапилося в управління СБУ у Волинській області.

А от у Харкові окупанти встановили контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram-меседжер. Росіяни обіцяли заплатити гроші за інформацію про позиції ЗСУ на території міста.

Ще одна історія стосується військовослужбовця, який на сайті знайомств познайомився з дівчиною. Деякий час вони спілкувалися на різні теми, обмінюючись особистими фотографіями. Але згодом дівчина натякнула на свій зв’язок з ФСБ і намагалася дізнатися інформацію про військовий аеродром.

“Однак чоловік вчасно заблокував настирливу знайому», – повідомляють в регіональному управлінні СБУ у Волинській області, закликаючи жителів краю повідомляти СБУ про підозрілих осіб, які намагаються розвідати інформацію, за цілодобовими телефонами +38 097 791 19 11 або +38 03 2

Читайте також  Митрополит УПЦ МЦ Онуфрій нагородив керівництво та співробітників телеканалу "Інтер" орденами за "працю на ниві духовного просвітництва"

Нагадаємо, у березні СБУ затримала тіктокера, після публікації якого було завдано удару по ТРЦ у Києві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело