Коболєв приїхав у США домовлятись про закупівлю американського газу

Глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв прибув із візитом до Вашингтону на переговори по закупівлі американського скрапленого газу. За його словами, обидві сторони у цьому зацікавлені.

Коболєв зазначив, що Україна та США “підійшли до цього питання дуже близько”, проте остаточне рішення ще не ухвалили, розповів він в інтерв’ю “Голосу Америки”.

Закуповуючи американський газ, Коболєв хоче нарощувати запаси газу в Україні. Бо переконаний, що Росія планує в січні 2020 року спробувати створити штучну газову кризу в Україні. Тож, на його думку, усім – від президента України і міністерств до “Нафтогазу” – потрібно діяти, аби завадити планам Росії. Чиновник вважає, що ймовірність такої кризи дуже висока ї її можна назвати новою газовою війною.

Я сподіваюся, що найближчим часом ця зацікавленість трансформується у конкретні потоки газу, – прокоментував голова “Нафтогазу” переговори із США щодо закупівлі газу.

Крім того, у “Нафтогазі” розглядають варіант повного припинення транзиту російського газу через територію України Як Україна готується до припинення транзиту газу з Росії через свою територію. Також українська компанія готує заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки України за такого розвитку. Україна, зокрема, готується створити додаткові сховища газу.

 

Читайте також  Україна підпише безвіз із ще однією країною

Шукайте деталі в групі Facebook


-