“Штам “Дельта” почав атакувати вагітних, діти в небезпеці”: лікарі б’ють на сполох через страшні симптоми

“Штам “Дельта” почав атакувати вагітних, діти в небезпеці”: лікарі б’ють на сполох через страшні симптоми

Штам “Дельта” і далі вражає мешканців України. Медики попереджають, що цей вид коронавірусу є вкрай небезпечним. Особливо для людей із хронічними недугами та вагітних жінок. Лікарі повідомили, що може статися із жінкою та її дитиною, якщо буде проігноровано усі належні рекомендації.

Як інформує “АСС” із медиками ведуться обговорення та дискусії щодо того, як поводитися вагітним жінкам у період пандемії. Подібне обговорення відбулося і у сусідній Чернівецькій області, де ситуація із коронавірусом одна з найважчих в Україні.

Штам “Дельта” є найбільш небезпечним для вагітних. Про це під час брифінгу розповіла Наталія Гусак, заступниця голови Чернівецької ОДА.

“Протягом останнього тижня ми ведемо активну роботу з нашими медичними працівниками про те, що на сьогодні ми мусимо найбільше захищати вагітних жінок. Медичні працівники помічають, що штам коронавірусу “Дельта” – дуже агресивний до вагітних. Перебіг цього захворювання у вагітних є надзвичайно складним”, – розповіла посадовиця.

Із медиками провели кілька нарад, аби вони зважали на те, чи повинна вагітна зайвий раз приходити на прийом чи сидіти в черзі.

“Тому хочу звернутися до родин. Ви можете захистити жінок в родині, які очікують поповнення, через вакцинацію. Таким чином ви вдома створюєте певне захисне коло для таких жінок і даєте їм можливість прожити цей період у щасті”, – підсумувала Наталія Гусак.

Читайте також  Ваша дитина часто хворіє? Причина може бути зовсім не в слабкому імунітеті чи поганому здоров’ї

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело