Все дуже серйозно: РФ терміново тягне в Білорусь бойові літаки. Дані розвідки

Все дуже серйозно: РФ терміново тягне в Білорусь бойові літаки. Дані розвідки

За наказом бункерного диктатора Путіна війська РФ почали термінове перекидання своїх сил на територію Білорусі. Подробицями поділилася українська розвідка.

Росія почала стягувати в Білорусь бойову авіацію, намагаючись збільшити свою військову присутність на території диктатора Лукашенка.

Формальна причина нарощування авіаційного бойового угруповання – це так зване “патрулювання” повітряного простору в ході чергових “навчань”, які проводяться на території Білорусі, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Росіяни планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусії. Офіційно для проведення спільного патрулювання повітряного простору в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 літаків на аеродром Барановичі.

Також з 22 червня на території Гомельської області тривають мобілізаційні навчання. Анонсовані раніше в білоруських ЗМІ заняття з бойової підготовки з резервістами не проводяться. Самих резервістів використовують для проведення господарських робіт”, – йдеться в повідомленні Головного управління розвідки.

Нагадаємо, раніше Путін, зустрічаючись з Лукашенком, заявив, що хоче передати Білорусі “Іскандери-М”, які можуть використовувати балістичні і крилаті ракети.

“Протягом найближчих декількох місяців передамо Білорусі “Іскандер-М”, які, як відомо, можуть застосовувати як балістичні, так і крилаті ракети, причому як у звичайному, так і ядерному виконанні. Я пропоную доручити Міністерству оборони і начальнику Генштабу опрацювати всі деталі пов’язані з цим”, — заявив Путін.

В ході зустрічі Лукашенко звернув увагу Путіна на тренувальні польоти літаків НАТО поблизу кордонів Білорусі і попросив розглянути можливість дзеркальної відповіді, в разі необхідності. Або ж запропонував “пристосувати” білоруські літаки для відповіді на можливу загрозу. У відповідь президент РФ запропонував Лукашенку відправити літаки СУ-25, які знаходяться на озброєнні армії Білорусі, на авіаційні заводи Росії, щоб дообладнати їх і почати підготовку льотного складу.

Читайте також  "В них багато ракет": Єрмак відреагував на масовані удари РФ по Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело