“Проконсультувався”: Токаєв поговорив про протести із Лукашенком

На тлі протестів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв поговорив телефоном із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Говорили про ситуацію в країні.

Джерело: Белта
Крім того, Лукашенко обговорив казахські протести і з президентом Росії Володимиром Путіним.

Зазначили, що у постійному контакті перебувають лідери усіх країн Організації договору про колективну безпеку. До неї входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

Зверніть увагу! Понад рік тому масштабні протести вирували і в Білорусі. Вони спалахнули 9 серпня 2020 року після оголошення результатів президентських виборів, на яких нібито перемогу здобув Олександр Лукашенко. Тоді затримували тисячі людей.
Що відбувається в Казахстані
Казахи 3 січня вийшли на протест через зростання цін на газ. Влада погодилась знизити тарифи.
Згодом мітингувальники заявили, що вимагають відставки уряду та висунули низку інших вимог. Після цього протести спалахнули з новою силою в різних містах.
Жителька Алмати розповіла журналістам 24 каналу, що населення країни поділилися на 2 типи: ті, які хочуть мирного протесту, та провокатори, які все руйнують й підпалюють.
Наразі відомо, що внаслідок сутичок постраждали орієнтовно 500 людей. Крім того, вбили протестувальника. Також є жертви і серед силовиків.
На всій території Казахстану ввели режим надзвичайної ситуації.

 

Читайте також  На кордоні немислиме! Надзвичайна ситуація – довели. Зеленський приголомшений

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело