“Не в капусті і не лелека…”: як в українських школах розповідають “про це”

Про важливість уроків сексуальної освіти в українських школах говорять уже давно. Але школах у до можливого вправадження таких уроків відносяться неднозначно. В кращому випадку, раз на рік до сучасних школярів приходить якась тітонька, яка розповідає дітям “про це”.

Про ситуацію із уроками секс-освітив Україні розповіли на порталі “Нова українська школа”. Там розповіли про найдивніші історії про сексуальну освіту, які трапились із школярами.
Як правило до учнів 9-11 класів приходить жінка, яка завченим тоном лякає їх ВІЛ-СНІД, супроводжуючи все жахливими фото. А потім покаже, як вдягати презерватив… на банан. Для дітей це страшно і смішно одночасно.
Підлітки поділились із психологинею та сексологинею Анастасією Забелою найдивнішими історіями з таких уроків.
В одній школі тема репродуктивної системи випала на карантин, дітей відправили на дистанційне навчання і учителька скористалась цим. Сказала опрацювати тему самостійно і потім дала контрольну, нічого з теми не пояснюючи.

Інші учні розповіли, що вчителька жахливо соромилась і не могла вимовити слово “пеніс” або “вагіна”. Заміняла на “цей орган” або “це місце”, ніби це щось жахливе.«Статеві органи є у всіх, і це така ж частина тіла, як нога, рука чи вухо. До того ж дуже важливо, щоб діти знали правильні назви й локації статевих органів й не соромились їх вимовляти. У світі часто стається насильство, тому важливо, щоби дитина мала змогу пояснити, що з нею сталося», – пояснює психолог.

Ще в іншій школі вчитель біології на повному серйозі розповідав про телегонію. Однак телегонія – це хибна біологічна теорія, яка стверджувала, що перший статевий партнер генетично впливає на майбутнє потомство самки. Насправді ж це немає нічого спільного з реальністю.Деяким дівчаткам в школі показують відео, де показано, як відбувається очищення утроби при завмерлій вагітності на пізньому терміні. Там мертве немовля розрізають у матці й виймають по частинах. Однак школяркам казали, що так відбувається аборт і немовля кричить від болю.В інших випадках до школи запрошують жінок, які рано стали матерями і які розказують про зруйноване життя. Це викликає психологічну травму в дівчаток.

Читайте також  Через учителя-деспота дитина спробувала повіситись у стінах школи (фото, відео)

На жаль, як зазначають на порталі “НУШ” єдиного предмету, який був би присвячений секс-освіті, в Україні немає.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело