Лукашенко пригрозив ЄС і Україні за“розпалювання заворушень”

Олександр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, доручив МЗС донести офіційну позицію білоруської влади про ситуацію в країні лідерам Євросоюзу і України.

Про це він сказав за підсумками засідання Ради безпеки, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на білоруське держагентство БелТА.

“Їм просто треба розповідати, що відбувається в Білорусі. Щоб цю інформацію отримали і Меркель, і Макрон, і Дуда, і Науседа, і інші, і Зеленський. Щоб вони знали, що відбувається в Білорусі, офіційну точку зору. І попередити їх про відповідальність за розпалювання заворушень. Фінансування заворушень – це і є розпалювання. І ми бачимо сьогодні, що це фінансування триває”, – сказав Лукашенко.

Як відомо, лідери ЄС сьогодні проводять позачергову відеоконференцію щодо ситуації в Білорусі.

За даними ЗМІ, очікується, що лідери не ухвалюватимуть рішення про санкції, але закличуть до діалогу, поваги до суверенітету країни, звільнення арештованих і підтримки мирних демонстрантів.

У Єврокомісії у вівторок повідомили, що робота над підготовкою санкційних списків щодо Білорусі розпочалася, але ще не завершена.

Читайте також  “А Гіві не привезли”: в мережі сміються над “подарунком” на мoгилі “Мотороли” (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело