У Європі виявили новий вид COVID-19

У країнах Євросоюзу виявлено новий вид коронавирусной інфекції COVID-19, який почав швидко розповсюджуватися. Він уже отримав назву 20A.EU1, вперше його виявили у сільськогосподарських робітників.

Про це свідчать результати дослідження вчених зі Швеції та Іспанії, які опубліковані на сайті Базельського університету.

Передбачається, що друга хвилі пандемії в європейських країнах може бути пов’язана з мутацією коронавируса серед іспанських сільськогосподарських робітників. Починаючи з літа 2020 року його поширився по більшій частині Західної Європи і на сьогодні на нього припадає значна частка нових випадків зараження COVID-19.

Коронавірус, який мутував, назвали 20A.EU1. Поширився він багато в чому завдяки людям, які поверталися з відпусток в Іспанії.
Вчені вважають, що коронавірус 20A.EU1 не схожий ні на одну відому версію вірусу Sars-Cov-2. А до нього була відома мутація, яка привела до появи штаму коронавируса D614G. Цей штам нібито зробив вірус більш заразним.

Також, в Вищої технічної школи Цюріха відзначили, що отримані за останній час зразки вірусу з усієї Європи базуються саме на цьому варіанті коронавируса.

Читайте також  Ще три країни Європи відкрили кордони для українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело