По 800 сторінок за вечір: п’ятикласник зі Львова за рік прочитав майже три сотні книг

Хлопець перейшов до обласної бібліотеки, коли перечитав усе, що було в бібліотеках біля дому.


У Львівській обласній бібліотеці для дітей відзначили десятку найактивніших читачів за 2021 рік. Кожен з них за рік прочитав понад сотню книг. А п’ятикласник Іван Мотуз за рік взяв у бібліотеці 245 книжок. Про це повідомили “Еспресо.Захід” у бібліотеці.

Приєднуйтесь до нашої нової групи ОСВІТА UA

Посилання: 

https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Лише на кілька книжок поступилась Іванові Катруся Драган, яка торік взяла (й повернула) до бібліотеки 206 книг, третім за активністю став Данило Лівий – 189 книг.

Традиційно в бібліотеці за раз можна взяти додому до п’яти книг. Однак таким активним читачам йдуть на поступки і видають значно більше книжок.

“У нас є багато постійних читачів, які приходять по книжки щотижня, а то й частіше. Тому цього року ми вирішили відзначити найактивніших читачів спеціальними подарунками, аби підтримати їхню любов до читання, – каже завідувачка сектору абонементів ЛОБД Марічка Романюк. – Іван Мотуз завжди приходить зі списком книг, які хоче прочитати. Він ніколи довго не обирає – має перелік того, що хоче взяти і що є в нашому каталозі. Буває, що за тиждень і двічі приходить. І він справді їх усі прочитує – може розповісти про кожну”.

Мама Івана Мотуза зізнається – раніше вони ходили до інших бібліотек, але там син усе перечитав, тож перейшов до обласної.

“Я не знаю, чи вже минув рік, як ми перейшли в ЛОБД. Крім того, система, по якій працює ця бібліотека, показує лише ті книжки, які він читав один раз. Але є такі, які він перечитував по кілька разів, наприклад, серію “Коти-вояки” прочитав тричі, – розповідає Євгенія Мотуз. – Йому дуже подобається серія про Томека (Альфред Шклярський), пригодницькі книги Жуля Верна. Зараз почав читати доросліші книжки, насамперед – автобіографії відомих людей”.

Читайте також  “Про вагітність батьки дізнались, коли була на 5 місяці”: Шкільний охоронець два роки ґвалтував 11-річну дівчинку

За словами пані Євгенії, секрет любові до читання простий: ніякого телевізора й ігор на ґаджетах.

“Наша старша донька також багато читає. Якось було, що вона за літо прочитала три сотні книг, – каже Євгенія Мотуз. – Вони обоє дуже швидко читають. Я теж люблю читати, але читаю повільніше. А Іван сідає й за вечір може прочитати книжку на понад 800 сторінок”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело