Спаду COVID-19 в Україні немає: епідеміолог заявив про маніпуляції зі статистикою

Статистика захворюваності на коронавірус в Україні може бути занижена в 10 разів. Про спад COVID-19 говорити некоректно.


Таку заяву в ефірі телеканалу OBOZREVATEL зробив лікар-епідеміолог, засновник NEGIC, голова ГО “Інфекційний контроль в Україні” Андрій Александрін. “Це нонсенс, коли кількість госпіталізованих протягом останнього місяця перевищувала кількість вперше виявлених”, – наголосив він.

У цьому контексті він нагадав про те, що, згідно з офіційною статистикою 20 липня було виявлено 655 нових випадків зараження коронавірусом, але того ж дня було госпіталізовано 508 хворих.

За словами медика, відсоток загальної кількості випадків госпіталізації в загальній кількості нових виявлених випадків хвороби в США і Великобританії складає близько 4,5%. В Україні ж цей показник може перевищувати 100%.

“У нас це 70%, 80% і навіть більше 100%. Це статистичний нонсенс. Це означає, що виявлених випадків має бути в 10 разів більше”, – підкреслив Александрін. Він пояснив, що єдиним достовірним показником захворюваності може служити рівень госпіталізації та рівень смертності.

В якості причини некоректної статистики він припустив все більш широке застосування “швидких тестів” або загалом недостатнє тестування населення. “Ми побачили досить великий перекіс. Якщо раніше населення у нас переважно тестувалося методом ПЛР або ІФА, то останнім часом перевагу віддають швидким тестам. Вони не є настільки точними”, – пояснив лікар.

Читайте також  На українських заправках знову дорожчає автогаз, у деяких місцях його вже немає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело