Антисептик для рук у домашніх умовах: топ-3 рецепти

Через поширення коронавірусної інфекції у світі в українських магазинах все складніше купити медичний антисептик для рук. Але не треба панікувати та замовляти засіб через інтернет втридорога.

Антибактеріальний гель для рук можна приготувати в домашніх умовах за кілька хвилин, а основні інгредієнти можна придбати у кожній аптеці за доступною ціною.

Як зробити антисептик для рук?

РЕЦЕПТ 1
Інгредієнти:

50 мл медичного спирту 90%
30 мл гліцерину
5 капель будь-якого ефірного масла (апельсинове, грейпфрутове, ванільне, м’ятне)

Приготування:

Змішати усі інгредієнти, добре перемішати та помістити у пляшку. Спирт продезінфікує руки, гліцерин захистить від сухості а ефірне масло переб’є запах спирту, тому обирайте його на свій смак.

РЕЦЕПТ 2
Інгредієнти:

50 мл води
50 мл спиртової настойки (ромашки, календули)

30 мл гліцерину
5 капель ефірного масла лимона

Приготування:

Змішати усі інгредієнти, добре перемішати та помістити у пляшку. Спиртова настоянка знищить мікроби, гліцерин пом’якшить руки, а ефірне масло подарує гарний запах.

РЕЦЕПТ 3
Інгредієнти:

7 капель ефірного масла чайного дерева
50 мл спиртової настойки (ромашки, календули)
1 ст. л. гелю алое вера

Приготування:

Змішати усі інгредієнти, добре перемішати та помістити у пляшку. Спирт та масло чайного дерева продезінфікують руки, а алое вера захистить від сухості.

Такі антисептики для рук будуть ефективними та допоможуть вберегтися від інфекції, зазначила лікар-інфекціоніст медичного центру Adonis Олена Соколова.

Усі спиртові розчини будуть ефективні проти коронавірусу, бо він дуже нестійкий у зовнішньому середовищі. Усе, що на спирту, можна використовувати. Можна навіть спирт з водою розвести, – говорить Олена Соколова.

Навіть якщо не встигли купити чи приготувати антибактеріальний гель чи спрей для рук, можна просто помити руки, додає спеціаліст.

Читайте також  Показують ступінь небезпеки: вчені з Європи виявили новий спосіб діагностики COVID-19

Захистить навіть миття рук простою водою з милом, – доповнює лікар-інфекціоніст.

Будьте здорові!

Нагадаємо, для недопущення поширення вірусу 12 березня в Україні запроваджено карантин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело