Окупанти готуються до нових ударів по енергосистемі України: у ГУР зробили попередження

Окупанти готуються до нових ударів по енергосистемі України: у ГУР зробили попередження

Про що попередили українців

Окупанти готують новий удар по енергетичній системі України
В цей час росія робить розвідувальні дії, спрямовані на визначення стану енергетичної інфраструктури України. Існує ймовірність можливих ударів по енергетичних об’єктах, подібно до тих, що відбувалися минулої осені та взимку. Про це заявив представник ГУ розвідки Вадим Скібіцький в ефірі “Мі-Україна”.

“Ми відстежуємо всі питання, які стосуються розвідки російською федерацією наших енергетичних об’єктів. Вони розпочали таку роботу. Вони здійснюють дорозвідку, використовують, у тому числі космічну розвідку та інші види розвідки для того, щоб встановити стан нашої енергетики”, – сказав Скибицький.

За його словами, окупаційні російські сили також докладають зусиль для виявлення об’єктів, які відіграють критичну роль у нашій енергетичній системі.

З жовтня 2022 року та майже до березня 2023 року російські окупаційні сили активно здійснювали масовані обстріли за енергетичною системою України, прагнучи викликати блекаут у країні.

Безліч енергетичних об’єктів в Україні зазнали значних пошкоджень через численні атаки з боку російських загарбників.

Внаслідок цього, восени та взимку, в країні відбувалися відключення електроенергії, а громадянам радили економити енергію та уникати перевантаження системи.

Читайте також  Буде Третя світова: Жданов пояснив, чому країни Заходу не оголосять війну Росії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело