“Індексація пенсій з 1 березня, уряд ухвалив рішення”: на скільки підскочать виплати в українців?

“Індексація пенсій з 1 березня, уряд ухвалив рішення”: на скільки підскочать виплати в українців?

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо проведення індексації пенсій з 1 березня 2024 року. Денис Шмигаль також повідомив, наскільки в середньому піднімуть виплати українським пенсіонерам.

Як інформує “Today.ua”, в Україні готуються провести третю за час повномасштабної війни індексацію пенсій. Таке рішення було ухвалено під час нового засідання Кабінету Міністрів 23 лютого 2024 року. Про це повідомив у своєму телеграмі-каналі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Індексація пенсій відбудеться з 1 березня. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні Уряду. Це вже третя індексація за час повномасштабної війни. Пенсії буде підвищено майже на 8%”, – заявив глава уряду.

За словами Шмигаля, у середньому пенсії українських пенсіонерів стануть вищими на 322 гривні, а середній розмір виплат зросте до 5 717 гривень.

Як зазначив прем’єр-міністр, березнева індексація торкнеться понад 10 мільйонів українців. З них 9,5 мільйона – це цивільні пенсіонери, майже 600 тисяч – працівники силових відомств, а близько 100 тисяч – це постраждалі від катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Денис Шмигаль додав, що вже з 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. В результаті ще 654 тисячі українців почнуть отримувати більше. Крім того, 2024 року пройде індексація мінімальних пенсій.

Читайте також  35-річний чоловік в ліфті напав на дитину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело