Вибили передні зуби і крутили на палиці: як українські копи вляпалися у гучний скандал із тортурами

На Закарпатті спалахнув скандал через тортури у поліції. Двоє жителів Ужгорода звинуватили правоохоронців у знущанні та вибиванні свідчень. Один із чоловіків навіть змушений був вистрибнути з вікна четвертого поверху відділення поліції просто у наручниках.

Зараз він у лікарні. А Держбюро розслідувань відкрило справу проти копів.

38-річний Іван Буків наразі виписали з лікарні. Хоча у нього відкритий перелом руки, вибиті зуби, травмоване підборіддя, зміщені кістки таза. Про те, що трапилося із ним в Ужгородському районному відділі поліції, згадує із жахом.

 

Потерпілий каже, що його схопили просто на вулиці 13 вересня, коли він ішов додому. Була приблизно сьома година вечора. “Вони силою заштовхали мене у машину і привезли до відділення. І тут наділи наручники і почали знущатися. Били, один із поліцейських навіть дістав пістолет, перезарядив його і сказав, що може вистрілити мені в ногу і йому нічого не буде”, – розповідає Іван .

За словами адвоката Олександра Пересоляка, Буківа катували, вибиваючи свідчення, ніби він скоїв якісь крадіжки. “Вони в наручниках підвішували його на палиці і крутили. Це жахливий біль. Потім били кийком по зубах, тепер у Івана немає зубів, розбите підборіддя. Били по ребрах. Потім вже під ранок посадили в коридорі і прикували наручниками, щоб він відпочив від їхніх тортур. За допомогою скріпки він зумів відкрити замок на одному з кілець, і вискочив на підвіконня. Хтось із поліцейських навіть крикнув йому, мовляв, якщо мужик, то і стрибай, і навіть жбурнув у нього кийком. Він зістрибнув”, – каже Пересоляк.

Іван зміг відстебнути тільки одне кільце наручників і вистрибнув у вікно

Сам Іван розповідає, що після падіння відчув біль, не міг встати на ноги і кричав. Потім у стані шоку піднявся і дістався додому. Тут йому викликали швидку і госпіталізували.

Читайте також  Дорогий ресурс: які перспективи українського золота в Закарпатті та що пропонує світовий ринок

Уже в лікарні до нього приходила поліція і вимагала, щоб він підписав документи, що претензій до них немає.

За словами адвоката, спочатку ніхто не хотів реєструвати цей злочин. І тільки після того, як справа набула розголосу, прокуратура відкрила провадження, а зараз справа передана до Західного управління Держбюро розслідувань.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -