Україна не буде святкувати 9 травня: Пристайко розлютив РФ заявою

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що позиція України залишається незмінною і 9 травня в країні святкувати не будуть. У Росії встигли відреагувати на заяву.

 

В інтерв’ю каналу “Україна 24” він підкреслив, що президенту України Володимиру Зеленському не надходило запрошення взяти участь в параді в Москві на честь 75-ї річниці закінчення Другої світової війни

За словами Пристайко, Україна, як і весь європейський континент, через роки готова зрозуміти, чому сталася ця трагедія і пробачити один одного. Він вважає, що святкування має йти саме “в цю сторону”.

“Це повинно бути святкування того, що нарешті континент знаходиться протягом 75 років, якщо не брати до уваги наші шість років війни, в відносному мирі”, – сказав міністр.

У російських ЗМІ вже встигли обговорити те, що Зеленський “залишився без запрошення на парад в Москві”. В ефірі пропагандистського каналу “Москва24”, підкреслили, що раніше в Кремлі “обіцяли запросити українського лідера і всіх, хто шанує пам’ять захисників світу від нацизму”.

“Київ має намір 9 травня ще раз нагадати всім про трагедію Другої світової війни і “пробачити” те, що сталося всім учасникам, а святкувати День Перемоги Україна не буде”, – написали на сайті Газета.ru.

Читайте також  Зеленський призначив Пристайка послом України у Великобританії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело