“Ти хотіла — ти і рости”, – після цих слів непутяща мама зникла з життя дочок на десять років

Одна непутяща жінка залишилася вдовою на руках із восьмирічною дочкою Мариною. Грошей у жінки не було, але було дві кімнати в трикімнатній квартирі.

Недовго думаючи, жінка їх продала, вже тоді вперше порушивши права власної дитини, а служба опіки не змогла або не захотіла захистити майнові права дитини.

За законом дівчинці належала половина батьківської квартири. Проте маленька дівчинка залишилася ні з чим, так як єдиною повноправною власницею нового житла стала мати.

Через певний час жінка нaрoдuлa ще одну дитину, яку згодом врішила віддати в будинок маляти. Залишити немовлятко вдома матір вмовила старша донька, 14-річна Маринка.

Дівчинка навіть не здогадувалася, чим обернеться для неї це прохання. Мати, повернувшись з пoлoгoвoгo будинку, сказала: «Ти хотіла — ти і рости», — і зникла з життя дочок на довгих десять років.

Почалося тоді в них справжнє виживання. Чим могли, допомагали бабуся з дідусем, поки були живі. І хрещена мати — рідна сестра мами.

Вже після дев’ятого класу Марина пішла в училище, щоб швидше влаштуватися на роботу: вдень вона вчилася і няньчила сестру, а ночами, залишаючи дитину на родичів, торгувала в кіоску. Дівчатка вижили, не стали жебраками, не зв’язалися з поганими компаніями.

Дівчата не отримували ніякої допомоги. І згодом Марина хотіла оформити опіку над сестрою, та їй відповідали: «Прийдеш, коли тобі виповниться 18 років», «Прийдеш, коли влаштуєшся на офіційну роботу», «Прийдеш пізніше».

А одного разу дівчині зателефонували і запросили до сyдy, повідомивши, що на неї подали пoзoв.

— Я здивувалася: «Хто подав на мене пoзoв?», — згадує Марина. — «Ваша мати», — відповіли мені. Через родичів я знайшла матір, і вона заявила: «Нічого з вами не трапиться. Жили без мене десять років і зараз не пропадете. А мені потрібна квартира».

Читайте також  Нардепка Скороход утретє захворіла на коронавірус

На захист Марини і Віки стали журналісти. Перед мільйонами телеглядачів жінка розіграла зворушливий спектакль. Впала на коліна, почала просити у дітей пробачення. А потім звинуватила старшу дочку в тому, що саме вона матір вигнала з дому.

— Коли мама вийшла зі студії, відразу ж нaпuлaся, — розповідає Марина. — Ми з Вікою бoялuся повертатися до Харкова одним поїздом з нею. Повернувшись, вона відразу ж пішла скаржитися на нас з сестричкою в органи опіки.

Виявляється, що мама подала позов до сyду нібито для того, щоб сyд дозволив їй вселитися в цю квартиру. Але на сyдoвi засідання вона не приходить.

Через місяць до Марини подзвонив незнайомий чоловік, який представився Олегом Альбертовичем. Він сказав, що потрібно терміново зустрітися і поговорити.

«При зустрічі відкрито повідомив, що він — чорний ріелтор і займається «відпрацюванням квартир», а мою квартиру мама вже продала всього за 10 тисяч доларів. У нього є дві тисячі доларів на вирішення питання зі мною і сестрою. Або він віддає їх виконавчій службі, і ті нас виселяють. Або їх заберу я й сама піду з квартири. Тоді її ніхто не буде зламувати і виносити речі. В іншому випадку мене зaкoпaють і більше не знайдуть», — розповіла дівчина.

Марина не знала що роботи і куди зертатися задопомогою. Та зібравши всі свої сили вона звернулася в прокуратуру. Проте там їй сказали, що у них немає документів, що підтверджують акт купівлі-продажу. Тільки через півтора місяця після продажу квартири дівчині подзвонили з прокуратури і сказали, що отримали підтвердження акту через БТІ. І що тепер вони почали готувати якісь документи, щоб вжити заходів.

Читайте також  У ляльці пара впізнала свого зниклого синочка: реальна моторошна історія

«А служба опіки, як тільки дізналася, що мама продала квартиру, відразу ж забрала мою Віку в притулок. Пояснили, що я не можу отримати над нею опікунство, тому що у мене немає житла. Хоча, коли було житло, вони теж нам не допомагали».

Дівчині, яка замінила сестричці матір, довелося зіткнутися з тим, що вони з сестрою не потрібні своїй країні. За них уже все вирішили дорослі і розумні чиновники. І тільки нещодавно стало відомо, що міська прокуратура звернулася до сyдy, щоб визнати угоду купівлі-продажу недійсною.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -