Розкрито справжню причину обмежень в 5 тисяч грн по переказах на карту

Обмеження на банківські перекази в розмірі 5 тисяч гривень ввели заради боротьби з податковими скрутками.

Розкрито справжню причину обмежень в 5 тисяч грн по переказах на карту

Про це в інтерв’ю “Економічній правді” заявив глава парламентського комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він підкреслив, що з часу набуття законом чинності – 28 квітня 2020 року – скруток стало менше.

“Тут різні фактори зіграли роль. Я хочу звернути вашу увагу на закон, з якого я почав, про фінансовий моніторинг, ми його виклали в новій редакції. Пам’ятайте, що люди не можуть зробити переказ більше, ніж на 5 тисяч, через що є невдоволення людей. Крім 5 тисяч там є і інші норми, які приводять у відповідність закон з європейської директиви. За європейську директиву банк не просто рапортує про якісь операції, які йому здаються сумнівними, банк формує так звані кейси. тобто всю структуру угоди, всю структуру платежів”, – пояснив він.

Гетманцев відзначив, що спочатку ця інформація потрапляє в службу фінансового моніторингу, а далі – в податкову міліцію.

“Тобто, кінець скруток прийшов звідти, звідки ніхто не очікував. Ввівши ці норми для банківської системи ми, по суті, зробили неможливими скручування. Ми зробили неможливими будь-які системні операції, спрямовані на ухилення від оподаткування. Так, вони ще можуть існувати. Я не виключаю, що на середньому рівні податкової міліції вони ще можуть про щось “домовитися”. На жаль, податкова міліція у нас не реформована, це правда. Але це стає для них, по-перше, дорожче набагато, а по-друге, ще півроку і такі системні операції по ухиленню від оподаткування взагалі зникнуть. Їх не зможе “прикрити” ніхто”, – заключив глава фінансового комітету.

Читайте також  Вaкaрчyк жoрcткo нaїхaв нa Зeлeнcькoгo і написав про нього вірш чeрeз нoвoрiчнe прuвiтaння

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело