Комітет Ради відмовився підтримувати подання Зеленського про звільнення Луценка

Глава комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності зазначив, що у поданні не вказані законні підстави і не наведено висновки кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Президент Володимир Зеленський у своєму поданні не вказав законні підстави для звільнення генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це повідомив глава Комітету Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін, передає РБК-Україна.

За його словами, комітет не має наміру підтримувати президентську ініціативу. Кожем’якін повідомив, що в поданні не зазначено законні підстави і не наведено висновки кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Глава комітету пояснив, що законними підставами для звільнення Зеленського є або заява самого генпрокурора, або подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя, або наявність заборгованість по сплаті аліментів.

Крім того, Зеленський не вказав, хто буде доповідачем з цього питання на комітеті.

“Підкомітет сьогодні розглядав подання. І він проти розглядати це подання на засіданні комітету. 90% членів комітету не голосуватимуть за подання. Якщо я його завтра поставлю до порядку денного комітету, депутати не прийдуть, і кворуму не буде (ред.)”, – розповів Кожем’якін.

Читайте також  У Росії по радіо дві години звучав гімн України та українські пісні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -