“Поки батьки лежали п’яні”: Хрещений батько познущався над маленькими дітьми, тепер малечу рятують в реанімації

У Вінницькій області чоловік почастував похресників віком 8 і 5 років горілкою. Братиків Артема та Ігоря ледве живих забрали до реанімації з алкогольним отруєнням.

“Я коли запитувала, хлопчики, чому пили горілку, хто це вам давав? Це дав нам хресний батько. А де ваші батьки були? Вони лежали п’яні”, – розповіла заступник головного лікаря Тульчинської ЦРЛ Галина Петрунька. Братики підтверджують, що випили по дві чарки горілки. “Гірка була. Ми не просили”, – кажуть вони. За словами медиків, нині загрози життю дітей немає, але ті щонайменше 50 грам горілки могли закінчитися фатально. “Це багато. Буває, і десять грам багато”, – каже лікар.

На Вінниччині хрещений батько пригостив двох маленьких братиків горілкою. Поки батьки п’яні спали вдома, 5-річний Артем та 8-річний Ігор пішли з хресним у магазин, та замість солодощів чоловік купив пляшку оковитої і запропонував випити. В результаті – діти – в реанімації.

Хрещений батько Богдан Войтко заперечує, що споював малечу, і твердить, що дітям наливали рідні батьки. “Вони пили з батьками. Грам 200-300 кожен”, – каже він. Натомість батько винуватить кума. “Він із дітьми пішов в магазин. Вона мене розбудила, малі почали блювати. Вона викликала швидку. Коли поліція привезла його, був готовий вбити його”, – запевняє Микола Пащенко.

Маленькі Артем та Ігор тимчасово живуть у центрі реабілітації, куди їх поселили працівники соціальної служби після виписки братиків із лікарні. “Діти перебувають у тяжкому емоційному стані, в них підвищенна тривожність, імпульсивність, вони дуже налякані”, – твердить практичний психолог центру соціально-психологічної реабілітації дітей Світлана Чумакова.

Тим часом чиновники досліджують питання, як таке могло трапитися, бо й без випадку з горілкою батьків уже мали б позбавити прав опіки. В обласній соцслужбі винуватять у бездіяльності районну владу, бо тамтешні чиновники приховали від них інформацію. “Я сьогодні не можу знати, можливо, таких сімей в області є ще 50, а можливо 100. Ми будемо окремо розбиратися”, – пояснила начальник обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Дорош. Поки перевірка не закінчиться, діти залишатимуться в соціальному центрі. Правоохоронці ж за неналежне виконання батьківських обов’язків склали на батьків та хрещеного адмінпротокол. За споєння неповнолітніх їх покарають хіба штрафом або громадськими роботами.

Читайте також  “Зробили все безпечно”, Зеленський розказав про майбутнє Донбасу. На це чекали всі!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -