7-річному Захару, який виявив помилку в енциклопедії про літак Мрію, відповіли видавці (фото, відео)

7-річний Захар Лісковий родом з України прославився в мережі після того, як виявив помилку в британській енциклопедії. Там найбільший в світі літак “Мрія” назвали російським, пише Радіо Максимум

Хлопчик вирішив не мовчати, а записав емоційне відеозвернення до видавців книги. І ті його почули!

Нещодавно в мережі набула розголосу історія юного Захара, який зараз живе, однак наpoдився він в Україні. Хлопчик дуже любить читати, і в енциклопедії “1000+ science facts” він зауважив помилку: у книзі було вказано, що Ан-225 “Мрія” є російським.

Однак найбільший і найпотужніший транспортний літак, що будь-коли підіймався у повітря, насправді належить Україні. Його виготовили на київському заводі “Антонов”. Відтак, Захар записав емоційне відеозвернення до видавництва із надією, що вони виправлять цю прикру помилку.

Відео із хлопчиком активно поширювали в мережі, і воно дійшло до видавців енциклопедії вже за три дні! Захар повідомив, що йому вже надіслали відповідь.

“Видавці пообіцяли, що передрукують енциклопедію. Тепер іноземці в новій книзі дізнаються, що “Мрія” – український літак. Дуже чекаю нову енциклопедію”, – ділиться Захар.

Хлопчик також зізнався, що це друга важлива подія в його житті за 2018 рік. На початку січня йому разом з батьками пощастило побувати в Білому домі і побачити президента Дональда Трампа.

“Повірити не міг, я бачив зблизька президента, – згадує Захар. – Ось тільки підійти до нього не вийшло, було багато людей і охоронців біля нього. Я смикав маму за руку і кричав: “Мамо, дивись, там Трамп!”.

Разом з батьками та молодшою сестрою Іванкою Захар проживає в США понад 5 років. Зараз хлопець навчається у 2-му класі в одній зі шкіл Вашингтона. Серед однокласників він один з найкращих учнів – найбільше любить уроки математики та програмування.

Читайте також  Польська комісія: на лівому крилі літака Качинського є сліди вибуху

За Україною хлопчик все-таки сумує. Під час канікул він приїжджає до Житомирської області в гості до своїх бабусь і дідусів. “В Америці немає такого вишневого варення і меду, які передають мені бабусі щороку на День святого Миколая”, – резюмує Захар.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -