Дві доби не їв: у Львові горе-матір залишила без нагляду та їжі малолітніх дітей

Львівські правоохоронці забрали дітей від недобросовісних батьків, які їх не доглядали. Молодший хлопчик майже нічого не їв протягом двох діб, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, передає Zaxid.net.

До Личаківського відділу поліції 27 липня зателефонувала директор однієї із львівських шкіл. Жінка повідомила, що у квартирі, де проживає родина з трьома дітьми, малолітні вже тривалий час знаходяться без нагляду дорослих.

«Прибувши на місце події, ми виявили у квартирі семирічного хлопчика – переляканого і голодного. Дитина сказала, що за два дні тільки раз «пообідала» пакетиком вермішелі «Мівіна». Умови, в яких перебував малюк, просто жахливі: суцільна антисанітарія, в непрацюючому холодильнику – залишки продуктів, вкритих пліснявою», – повідомила інспектор сектору ювенальної превенції Личаківського відділу поліції старший лейтенант поліції Наталія Рибачок.

Правоохоронці встановили, що мама хлопчика, 36-річна львів’янка, кудись поїхала ще майже тиждень тому, залишивши дітей на співмешканця. Її восьмирічна донька зараз знаходиться у літньому таборі в Карпатах, старший син, якому десять років, проводив дні в одному з дитячих центрів, відвідувачів якого принаймні годують двічі на день.

Поліція забрала обох хлопчиків до притулку Львівської облдержадміністрації. Згодом буде вирішуватись питання вилучення і дівчинки з сім’ї та позбавлення матері батьківських прав. Раніше правоохоронці вже неодноразово проводили з жінкою профілактичні бесіди та навіть притягали до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

Читайте також  На Тернопільщині через їжу загинув дворічний хлопчик

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -