Українцям зменшать пенсії: хто недорахується грошей

Українцям зменшать пенсії: хто недорахується грошей

У 2024 році деяким пенсіонерам хочуть зменшити пенсії, щоб зробити систему справедливішою

У 2024 році українським пенсіонерам готують підвищення виплат, але деяким не пощастить – розмір пенсій скоротять. Про це розповіла народний депутат, Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Наступного року в Україні заплановано кілька підвищень пенсій. Наприклад, з 1 січня пенсіонерам піднімуть максимальні та мінімальні виплати через зростання прожиткового мінімуму. Потім із 1 березня має відбутися масштабна індексація пенсій за новими правилами.

Втім, цього разу в уряді наголошуватимуть на підвищенні пенсій найуразливішим категоріям пенсіонерів. Водночас одна категорія пенсіонерів може недорахуватися грошей. Ідеться про колишніх чиновників, які отримують високі пенсійні виплати. Таким чином діючу пенсійну систему хочуть зробити справедливішою.

“Тобто ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат. Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію й отримують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій. Усе це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була більш справедливою”, – заявила чиновниця.

Читайте також  Війна в Україні переходить у затяжну фазу: подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело