Помирайте там: Росія закриває кордон з терористичними ЛДНР

Росія з 18 березня закриє в’їзд для іноземців через коронавірус. Рішення про закриття кордонів російський уряд ухвалив 16 березня.

Після цього повідомлення у Донецьку і Луганську почали турбуватися, що потрапити в РФ з території так званих “ДНР” та “ЛНР” зможуть лише особи з російськими паспортами, адже жителі окупованих територій з українськими паспортами або їх аналогів з “ДНР” та “ЛНР” формально для Москви є іноземцями. Тобто, жителів так званих самопроголошених республік ніхто не хоче бачити у Росії, пише Страна.

Заборона на в’їзд для іноземців буде діяти з 18 березня по 1 травня.

Опісля, у мережі з’явилися чутки про те, що Росія закриває кордони з так званими “ДНР” та “ЛНР”. Це питання, жителі окупованих територій обговорюють у телеграм-чатах, де спілкуються люди, які перетинають кордони “ДНР” та Росії.

Виходячи з листування, то сьогодні в Росію їх пропускають, але при тому прикордонники кажуть, що на даний момент обмеження немає.

“У відповіді ключовим є: “на даний момент”, тобто станом на 17 березня. Момент істини наступить завтра. Надіємося, що це буде позитивний момент”, – пишуть жителі окупованих територій.

У мережі очевидці уже публікують черги на пропускних пунктах у Російській Федерації.

Крім того, президент Росії ініціював перенесення голосування по поправках до конституції, яке було заплановане на 22 квітня цього року. Можливе перенесення референдуму пов’язане з складною ситуацією з новим типом коронавірусу у світі. Та, крім того, Росія не поспішає брати на себе зайвий клопіт з лікуванням жителів окупованих територій та їх утриманням.

Варто зазначити, що станом на 17 березня згідно з оперативною інформацією про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 Міністерства охорони здоров’я України кількість хворих на коронавірус у Росії становить 93 особи.

Читайте також  Великий модний рітейлер США відмовився продавати речі Іванки Трамп

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело