“Динамо” розгромило “Зірку” перед Лігою Європи

5-й тур Української Прем’єр-ліги розпочався в п’ятницю, 11 серпня, матчем у Києві. “Динамо” приймало “Зірку” з Кропивницького. Зустріч на “Олімпійському” завершилася розгромною перемогою киян, 3:0.

Вже на 7-й хвилині біло-сині мали шанс відкрити рахунок, але після витонченого пасу від Сидорчука відверто перетримав м’яч, знаходячись на ударній позиції. В подальшому кияни продовжували володіти ігровою і територіальною перевагою, але захисники відверто закрили лідера атак Андрія Ярмоленка, а без нього біло-синім відверто не вистачало попереду агресії та гостроти. На 19-й хвилині Циганков приблизно з 5 метрів намагався розстріляти Паста, але кіпер гостей зіграв відмінно. Розворошити захист “Зірки” активно намагалися Гонсалес з Буяльським, але теж справа не доходила до завершального удару.

Переламною могла стати 42-а хвилина, коли Ярмоленко зважився на удар з лінії штрафного, але гостей від голу в роздягальню врятувала поперечина.

Накачка в перерві плюс кадрові перестановки після неї зробили свою справу, і через три хвилини після початку другого тайму “Динамо” нарешті відкрило рахунок. Гармаш, який замінив Хачеріді, зробив скидку в штрафний на Мбокані, а той, в свою чергу, скористався помилкою голкіпера Паста, який далеко вийшов з воріт і закинув м’яч за комірець останньому. Ще за три хвилини Ярмоленку не вистачило кількох сантиметрів, щоб влучити в дальній кут обвідним ударом після розіграшу кутового.

В цілому ж події другого тайму розгорталися за класичним сценарієм, коли господарі мали набагато більше можливостей, кількість яких не співпадала з бажанням. В гостей же навпаки, можливості були не ті, щоб щось серйозне запропонувати “Динамо”. Яке хоча й берегло сили перед майбутнім візитом на батьківщину Кріштіану Роналду (інший висновок, принаймні, зараз не напрошується), тим не менш, виглядало набагато переконливішим за опонента.

Читайте також  Коноплянка встановив своєрідний рекорд Ліги Європи

В такий ситуації забити другий мяч і, фактично, зняти всі питання щодо загального підсумку міг на 72-й хвилині Мбокані, але голкіпер Паст відбив не лише ударДьємерсі на 72-й хвилині з кількох метрів, а на мить раніше у виконанні головою Циганковим. Але те, що не змогли вони, зробив на 76-й хвилині Ярмоленко, влучно пробивши пенальті, призначиний за фол Пепе на Гонсалесі.

Гра”Зірки” після цього розсипалася. За 3 хвилини Ярмоленко оформив дубль, головою, без перешкод поклавши м’яч після навісу зправа від Гармаша. Ще за хвилину Денис знову підтвердив правильність рішення тренерського штабу, який довірив йому місце на полі в другому таймі і двічі з убивчої позиції розстрілював ворота “Зірки” – знову від ще більшої ганьби команду рятував Паст.

До основного часу другого тайму арбітр зустрічі Віталій Романов додав 4 хвилини. Але ні “Динамо” цього не вистачило, щоб збільшити свою перевагу, ні гостям, щоб забити гол престижу, хоча Есеола в доданий час не реалізував вихід сам на сам із Максимом Ковалем.

“Динамо” – “Зірка” – 3:0 (0:0)

“Динамо”: Максим Коваль, Тамаш Кадар, Томаш Кендзьора, Віталій Буяльський, Віктор Циганков (Володимир Шепелєв, ’77), Євген Хачеріді (Денис Гармаш, ’46), Микола Морозюк, Сергій Сидорчук, Андрій Ярмоленко, Дьємерсі Мбокані (Артем Кравець, ’81), Дерліс Гонсалес

“Зірка”: Євген Паст, Іван Цюпа (Арман Оганесян, ’64), Дмитро Фатєєв, Максим Ковальов, Павло Полегенько, Пепе, Ігор Загальский, Максим Драченко, Кирило Дришлюк (Марк Кастельс, ’84), Адерінсола Есеола, Олексій Чичиков ( Максим Прядун, ’60)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -