Як розпізнати зрадника: сексологи вказали на незвичайну фізіологічну особливість

Згідно з новим дослідженням, чоловіки з низьким голосом, швидше за все, зрадять свою половину.

Ви коли-небудь замислювалися, як розпізнати зрадника?

Дослідники з Південно-Західного університету в Китаї стверджують, що по висоті чоловічого голосу можна передбачити наміри обману. Згідно з новим дослідженням, чоловіки з низьким голосом, швидше за все, змінять свою половину.

В ході дослідження група вивчила 116 студентів чоловічої статі і 145 студенток, у яких були відносно короткі відносини.

Було зазначено, що учасники вимовляють одні й ті ж фрази, що дозволяє дослідникам оцінити глибину їхнього голосу. Також учасників запитували, наскільки ймовірно, що вони зрадять у відносинах. Аналіз результатів показав, що чоловіки з низьким голосом частіше збиваються зі шляху.

Однак висота жіночого голосу не була пов’язана з шансами обдурити.

У дослідженні, опублікованому в журналі “особистість та індивідуальні відмінності”, дослідники, очолювані Цзин Чжан, заявили: “наші результати показали, що чоловіки з глибоким голосом більш схильні до невірності і менше прихильні своїм романтичним відносинам, ніж жінки з грубими голосами. Цей ефект не спостерігався у жінок”.

Хоча причина цього залишається неясною, у дослідників визначився ряд можливих теорій.

Вони продовжили: “Цей результат може свідчити про те, що розвиток чоловічих голосів і невірності у чоловіків має одну і ту ж біологічну основу, тобто на них впливає рівень тестостерону. Це ще одна вірогідна причина того, що чоловіки з низьким голосом мають сильніший намір здійснити невірність і позитивно ставляться до невірності”.

“Грубі голоси серед чоловіків в значній мірі пов’язані з довгостроковим здоров’ям і соціальним домінуванням і з більшою ймовірністю будуть сприйматися як досягнення більш високих соціальних позицій, які були цінні для жінок протягом історії еволюції. З огляду на це, зв’язок між чоловічими голосовими характеристиками і намірами невірності, швидше за все, буде опосередкована розширенням доступу до жінок. Це необхідно для майбутніх досліджень, щоб вивчити цей зв’язок”.

Читайте також  Заморозки і дощ: з'явився прогноз погоди на тиждень в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело