“Це вам не Жінка 3 тисячоліття”: Ось як виглядає дружина нового генпрокурора. Красуня без пафосу і дорогих брендів

29 серпня, на першому засіданні нового Парламенту, новообрані депутати проголосували за нового генпрокурора. Ним став, як і передбачалося, заступник Офісу президента Зеленського – Руслан Рябошапка.

Ми вирішили зібрати для вас найцікавіші факти про новоспеченого гепрокурора.

Відзначимо, що перш за все, на відміну від свого попередника Юрія Луценка, Руслан Рябошапка має юридичну освіту і досвід роботи на правовому полі.
12 років з перервами Рябошапка пропрацював у Міністерстві юстиції. Саме там політик і сформувався як фахівець.

У Мін’юсті Рябошапка пройшов шлях від головного спеціаліста до начальника Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та антикорупційну політику.

У 2010 році отримав звання Заслуженого юриста України. У цей же рік його призначили директором новоствореного Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабінету Міністрів, який очолював Микола Азаров. Але вже у лютому наступного року уряд ліквідував цю структуру. За однією з версій, причиною стало те, що корупціонерів почали шукати “не там, де треба”.

Після перемоги Революції гідності у 2014 році юрист повернувся до рідного Мін’юсту, де обійняв посаду заступника міністра Павла Петренка. У жовтні Рябошапка вдруге у звільнився з Міністерства юстицію. Можливо, цього разу назавжди.

Через півтора року, у березні 2016, правознавець став членом Національного агентства з питань запобігання корупції. Там він займався питаннями антикорупційної політики та запобігання конфлікту інтересів.

Однак у червні 2017 року Рябошапка написав заяву про звільнення і пішов з НАЗК з гучним скандалом. Він звинуватив голову органу Наталію Корчак у неефективній роботі, небажанні вирішувати проблеми агентства та зволіканні з перевіркою електронних декларацій прем’єра Володимира Гройсмана та інших міністрів.

Щодо того, як Рябошапка попав у команду Зеленського, то тут найпопулярніша версія – привів Андрій Богдан.

Читайте також  Дружина і коханка: сповідь одруженого чоловіка

Руслан Рябошапка чоловік одружений і виховує трьох дітей. Дружина новоспеченого генпрокурора – Олеся Бартовщук – працює на території ЄС – у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) з головним офісом у французькому Страсбурзі.

Олеся особистість взагалі не публічна (на відміну від дружини Луценка – Ірини Луценко). У Мережі навіть важко знайти фото Бартовщук. Спільних світлин з чоловіком узагалі немає. Є лише декілька світлин, не найновіших.

Варто лише відзначити, що дружина генпрокурора – жінка красива і досить проста, без лишнього пафосу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -