Рада представила три варіанти економічного бронювання від мобілізації

Рада представила три варіанти економічного бронювання від мобілізації

Також у Раді обговорили й нарощення можливості фінансування оборони.

У Верховній Раді розробили три концепції економічного бронювання від мобілізації. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Апарату Верховної Ради України.

Зазначається, що концепції економічного бронювання були представлені під час зустрічі, яку організував Комітет з питань економічного розвитку.

У Раді наголосили, що варіанти, які були запропоновані законодавцями, передбачають:

  • сплату спеціального збору за бронювання працівників;
  • бронювання на підставі заробітної плати;
  • змішану модель бронювання.

Через такі обговорення планується напрацювати узгоджені пропозиції, які врахують для доопрацювання законодавчих ініціатив.

Водночас голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха підкреслив, що від сплати спеціального збору можна отримати приблизно 200 млрд гривень на рік, що становить близько двох третин усіх коштів, які призначені в Україні на закупівлю вітчизняного озброєння.

Своєю чергою заступник міністра оборони Іван Гаврилюк наголосив, що Україні потрібно нарощувати можливості фінансування оборони.
Бронювання від мобілізації в Україні – останні новини
Як писав УНІАН, для підприємств, які займаються перевезеннями, змінили правила бронювання співробітників. Такі зміни передбачено до постанови Кабміну №76. Крім того, внесено зміни до наказу Мінінфраструктури №303 (підписання та публікація очікується наступного тижня).

Також повідомлялось, що від 17 липня на порталі “Дія” запрацював сервіс електронного бронювання. Загалом близько 3 тисяч компаній скористалось системою, а відсоток відмов у бронюванні співробітників доволі невеликий.

Читайте також  «Був натхненням для всіх»: Раптово пішов з життя відомий 14-літній актор. Батьки не можуть повірити

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело