Ураження серця, температура, задишка: пацієнти, які побороли коронавірус, поскаржилися на важкі наслідки

Деякі пацієнти, що побороли COVID-19, протягом декількох місяців після цього все ще страждають від наслідків інфекції, серед яких постійна втома, задишка, підвищена температура та проблеми із серцем.

Британське видання Daily Mail описало випадки трьох 20-річних пацієнтів, які перехворіли на COVID-19.

27-річна Талья Варга розповіла, що після одужання вона постійно відчуває “бетонну плиту на грудях”.

Вона була здоровою танцівницею, яка регулярно займалася фізичними вправами і їздила на велосипеді, перш ніж її вдарив коронавірус.

“У березні я вирушила в поїздку в Австралію та Нову Зеландію, і через 13 днів (1 квітня) у мене почалися симптоми”, – розповіла дівчина.

У неї проявилися біль у горлі й лихоманка, пізніше дівчині стало важко дихати. “Навіть під час відпочинку мені здавалося, що я пробігла 10 км. Було дуже важко”, – згадала Талья.

Інша пацієнтка, 21-річна Джесіка, зізналася, що її терапевт не може знайти причину її постійної задишки. Вона виникає, навіть коли дівчина сидить на місці.

Протягом двох тижнів вона була на ізоляції в будинку своїх батьків із температурою, яка, за її словами, зберігається досі. Пізніше під час медогляду лікарі виявили у дівчини перикардит.

“Якщо я що-небудь роблю – розвантажую посудомийну машину, вигулюю собаку, розмовляю з другом через Zoom, навіть дивлюся фільм – у мене підвищується температура. Мені потрібно просто сісти й нічого не робити”, – розповіла Джесіка.

Третій 21-річний пацієнт, Джек Лоуренс, який захворів ще в січні, досі не може впоратися з надто високою частотою серцевих скорочень. Цей симптом проявився під час битви з коронавірусом.

“Спочатку я думав, що це нормальний вірус, але незабаром він погіршився. Це почалося зі справді непомітного кашлю. Але у мене почалися болі, болі були суцільними, біль у горлі, який мене виснажував, і температура, яка досягала 39 градусів”, – розповів хлопець.

Читайте також  Тимошенко заразилася коронавірусом – ЗМІ

Він поскаржився, що змушений досі регулярно відвідувати лікарню, яка спеціалізується на захворюваннях дихальних шляхів і серця.

Згідно з дослідженням, проведеним Британським фондом серця, пацієнти з коронавірусом можуть страждати від незворотного пошкодження серця.

Усі пацієнти зазначили, що громадськість повинна відмовитися від неправильного уявлення про те, що “якщо ви не мертві, у вас усе гаразд”. Вони вважають, що вірус перевернув їх життя, незважаючи на те, що вони побороли COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело