Мобілізація триває: у якому випадку багатодітних батьків заберуть на війну

Мобілізація триває: у якому випадку багатодітних батьків заберуть на війну

В Україні триває військовий стан та мобілізація: під неї потраплять батьки трьох і більше дітей у разі невиплати аліментів за більш ніж три місяці.

Про це заявили у Міністерстві юстиції.

Заступник міністра юстиції з виконавчої служби Андрій Гайченко заявив: військова служба – це такий самий обов’язок, як і відповідальність батьків. До того ж є громадяни, які хотіли б платити аліменти, але не мають роботи, а військова служба – це механізм погасити борги.

При цьому , якщо борги будуть погашені, право на відстрочку багатодітним батькам повернуть.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року – повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов’язаного людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не слід забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  "Мобілізація в Україні посилюється": вже відомо, чи почнуть з 1 липня вручати повістки українцям за кордоном

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело