Трирічну прикарпатку рятують в Іспанії, за крок від інсульту: “Помоліться за наше сонечко”

Трирічній калушанці терміново потрібна допомога після інсульту. Про це розповіли у виданні “Вікна”.

Повідомляється, що маленька Емілія Синюк з Калуша два роки тому перенесла інсульт і їй встановили два імпланти для виведення рідини. Зараз у дівчинки критично збільшився четвертий шлуночок і їй необхідна спеціальна операція, оскільки місця для імплантів вже немає.

Мама дівчинки Леся Синюк вирушила в клініку в Барселоні для обстеження, де лікарі сказали, що Емілію потрібно оперувати і вона може не пережити дороги додому.

Стан Емілії погіршився. Вона все розуміє, реагує, але не може ходити, сидіти і розмовляти. До того ж дитина може дихати лише через трахіостому (трубочку), яку потрібно чистити кілька разів на день і відчуває сильний біль.

Жінка відкрила збір коштів на лікування дочки і змогла протримаються в чужій країні завдяки небайдужим людям.

Трохи більше ніж за тиждень після публікації Леся змогла зібрати 34000 Євро на лікування Емілії і 14 грудня дівчинці провели операцію в Іспанії, без якої вона могла б загинути.

“Мілочку прооперували, була дуже важка, сьогодні вже краще. Операція пройшла успішно. Медики зробили комп’ютерну томографію. Набряк четвертого шлуночка, який оперували, вже сходить, тобто зменшується в розмірах. Цього і домагалися лікарі, щоб не було повторного інсульту. Висловлюю подяку всім, хто нам допоміг і підтримує” – розповіла Леся Синюк.

Читайте також  У Тернополі в лікарні рятують дитину, від якої відмовились рідні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело