“Чоловіків почнуть відправляти в ТЦК у радикальний спосіб, з 1 березня повістки таки вручать ухилянтам”: мобілізація 2024

“Чоловіків почнуть відправляти в ТЦК у радикальний спосіб, з 1 березня повістки таки вручать ухилянтам”: мобілізація 2024

Воєнний стан в Україні продовжено до 13 травня 2024 року. У Верховній Раді розглядають законопроект №10449 щодо посилення мобілізації. Стало відомо, які повістки вручатимуть чоловікам у березні.

Як інформує “Today.ua”, влада планує посилити мобілізацію і зменшити кількість ухилянтів. З цією метою розроблено нову законодавчу ініціативу, яку парламент уже підтримав у першому читанні. Заплановано запровадження обмежень для українців, які ігнорують військовий облік, а також для тих, хто має право на відстрочку від служби чи бронь.

Нардепам належить розглянути понад 4000 поправок до законопроєкту. Поки невідомо, коли документ узгодять та у мобілізації відбудуться значні зміни. У березні співробітники територіальних центрів продовжать видавати повістки чотирьох видів.

Повістки покликані отримати інформацію про потенційного військовослужбовця. До бази надійдуть особисті дані про чоловіка, його сімейний статус, місце роботи, наявність дітей.

Вручається для медичного обстеження. У картці військовозобов’язаного чоловіка вкажуть відомості про стан його здоров’я та встановлять, чи він придатний до служби.

На строкову військову службу

На повістці позначають термін, в який потрібно з’явитися до призовної ділянки з документами. При собі потрібно мати паспорт, військовий квиток, посвідчення про приписку до призовної ділянки, обліково-послужну картку, розпорядження про мобілізацію.

Документ вручається військовозобов’язаним, які успішно пройшли ВЛК та їх визнали придатними до служби. Чоловіку висувают вимогу з’явитися до призовного пункту протягом 24 годин.

Читайте також  "Повістки силоміць вручатимуть водіям прямо в машинах?": адвокат пояснив, чи будуть зупиняти авто задля мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело