Обмеження для ухилянтів: як за новим законопроєктом каратимуть за неявку до ТЦК

Обмеження для ухилянтів: як за новим законопроєктом каратимуть за неявку до ТЦК

Уряд затвердив і вніс до Верховної Ради нову версію законопроєкту про проходження військової служби, зміну правил мобілізації та військового обліку. Зокрема в ній вказано, як каратимуть за неявку до ТЦК.

Законопроєкт №10449 опублікований на сайті Верховної Ради.

У разі якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення повістки не виконав зазначеного в ній обов’язку або не з’явився до відповідного територіального центру комплектування, ТЦК звертається до суду щодо:

  1. тимчасового обмеження такого громадянина у праві виїзду за межі України – на строк до виконання зобов’язань за такою вимогою;
  2. тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортними засобами – на строк до виконання зобов’язань за такою вимогою;
  3. накладення арешту на кошти та інші цінності такого громадянина, що лежать на рахунках та на зберіганні у банках чи інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг, або на електронні гроші, що зберігаються на електронних гаманцях в емітентах електронних грошей, на рахунках у цінних паперах у депозитарних установах – на строк до виконання зобов’язань за такою вимогою.
Читайте також  Хатинка бiдненька: Під Києвом жopстoко poзпpaвилися із подружжям(фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело