Погода на сьогодні в Україні: синоптики попереджають про I рівень небезпеки

Погода на сьогодні в Україні: синоптики попереджають про I рівень небезпеки

Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог повідомляє, що у неділю, 4 лютого, утримається нестійкий характер погоди, з опадами переважно у вигляді снігу та дощу. Вітер західний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -1…+4 °С, вдень +2…+7 °С, на Одещині до +11 °С.

Деталі

У неділю, 4 лютого, в Україні часом невеликі опади переважно у вигляді дощу, вночі у східних областях помірний мокрий сніг із дощем, іноді налипання мокрого снігу, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, у більшості областей пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 0-5° тепла; вдень 3-8°, у південній частині до 11°, на півночі Лівобережжя 0-5° тепла.

У Карпатах мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледиця, на дорогах ожеледиця; температура протягом доби близько 0°С.

У Києві очікуються пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). Також у неділю синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями, часом невеликі опади у вигляді дощу, температуру вночі близько 2-4° тепла, вдень 5° тепла.

Влада попереджає про заходи, яких варто дотримуватися жителям міста під час сильного вітру.

У понеділок, 5 лютого, в Україні очікуються помірний дощ та мокрий сніг, на півдні дощ (вночі у південних, центральних та більшості північних областей місцями невеликий дощ). Температура в південній частині вночі 2-7°, вдень 5-10°, на Одещині до 15° тепла; на решті територій вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 1-6° тепла, на Закарпатті до 10°. У Карпатах мокрий сніг, температура протягом доби 1-6 градусів морозу.

На дорогах північно-східної частини країни місцями ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Читайте також  В Україні можуть закрити всі психлікарні та тубдиспансери: апокаліпсис a la Ukraine

У Києві 5 лютого вночі місцями невеликий, вдень повсюди помірний дощ і мокрий сніг. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с, вдень 5 лютого місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-3° тепла, вдень 3-5° тепла.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело