Мобілізація в грудні: ще одну категорію українців хочуть призвати до військової служби

Мобілізація в грудні: ще одну категорію українців хочуть призвати до військової служби

Зміни до правил мобілізації під час воєнного стану може внести новий зареєстрований законопроект №10209.

Серед іншого у даному законопроекті, поданого на розгляд у Верховній Раді, пропонується призивати тих, хто має відстрочку або бронювання, зокрема чиновників, а також особливу увагу приділено призову працівників правоохоронних органів.

Зокрема, тут звернено увагу і на так званих “молодих пенсіонерів” – колишніх працівників силових структур, які вийшли на пенсію не за віком, а за вислугою років.

Автором проєкту закону є народний депутат від партії “Слуга народу” Георгій Мазурашу.

Законопроєктом також пропонується мобілізувати військовозобов’язаних, які мають право на відстрочку або заброньовані за їхньою згодою та за умови, що вони мають досвід роботи в державних структурах протягом щонайменше двох років у разі, якщо вони обіймали посади, які передбачали використання вогнепальної зброї та мають відповідний досвід, пише “ТСН”.

“Такі зміни, в разі їх ухвалення, надають можливість призивати на військову службу представників охоронних відомств, поліцейських, працівників прокуратури, Служби безпеки України з терміном на шість місяців”, — пояснила в коментарі сайту ТСН.ua адвокатка Марина Бекало.

За словами Георгія Мазурашу, це, зокрема, стосується молодих пенсіонерів правоохоронних органів, наприклад, пенсіонерів МВС.

“Які велику частину життя мали справу зі зброєю, а тепер, будучи військовозобовʼязаного віку і стану, чомусь не призиваються на військову службу під час мобілізації”, — прокоментував нардеп.

Законопроєктом передбачена можливість залучати до 30% особового складу правоохоронних органів до лав ЗСУ. Такі зміни забезпечать можливість ротації військовослужбовців, призваних під час мобілізації, які проходять службу протягом понад шести місяців.

“Терміном до шести місяців на правових засадах мобілізації, зокрема для забезпечення ротації тих мобілізованих, які служать без ротації понад шість місяців”, — розповів у коментарі ТСН.ua Георгій Мазурашу.

Читайте також  Весна 2023 року принесе події, які можна назвати переможними

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело