“Страшна реальність”: для перемоги потрібно мобілізувати ще пів мільйона людей – екскомандир “Айдара”

“Страшна реальність”: для перемоги потрібно мобілізувати ще пів мільйона людей – екскомандир “Айдара”

Дикий вважає, що якби Україна мобілізувала зараз мільйон людей, то війну можна було б завершити вже наступного року.

Для успішного завершення війни Україні необхідно мобілізувати до війська ще 500 тисяч українців.

Таку думку висловив командир штурмової роти батальйону “Айдар” 2014-2015 років, військовий аналітик Євген Дикий в інтерв’ю “Новинарні”.

Недобір у ЗСУ
Дикий певен, що Кремль може найближчого мобілізувати щонайменше 200 тисяч осіб. При цьому російська армія і так має чисельну перевагу перед ЗСУ. Своєю чергою в деяких українських бригадах через недобір не вистачає третини від особового складу.

Скільки потрібно мобілізувати українців
Аналітик нагадав тезу, що головна перевага росіян перед Україною — чисельна, адже кількість “гарматного м’яса” в РФ величезна. Її ЗСУ могли б компенсувати кращим матеріально-технічним забезпеченням. Але це вже залежить від наших союзників.

“З урахуванням матеріально-технічного забезпечення, і це вже камінь у город союзникам, це додатково означає, що, на жаль нам брак техніки, авіації тощо доводиться компенсувати саме єдиною нашою перевагою – живою силою. Це страшна реальність. Ми могли б воювати меншою кількістю людей, якби в нас було інше технічне забезпечення. Але союзники дають, що дають, а ми 8 років палець об палець не вдарили щоб щось зробити самим”, – вважає Дикий.

На його думку, Україні потрібно успішно провести ще не одну хвилю мобілізації і поставити в стрій мінімум півмільйона людей.

“По кількості особового складу на фронті ми не маємо навіть паритету. А є речі, які вирішуються виключно за допомогою особового складу”, – пояснив експерт.

При цьому, Дикий вважає, що якби Україна мобілізувала зараз мільйон людей, то війну можна було б завершити вже наступного року.

Читайте також  Прогноз колумбійського пророка – правда чи міф: що чекати Україні 8 грудня

Висока ціна перемоги
“Якщо не вдасться (протиставити щось мобілізації у РФ), ми програємо війну. У такому разі, це, можливо, поразка буде навіть заслуженою якоюсь мірою. Ми живемо у суворій реальності. Ні одна країна не вступить у війну на нашому боці. І добре, що нам дають хоча б матеріально-технічне забезпечення. Ніхто у світі нам не заважав всі 8 років готуватися до Великої війни.

Якщо ми не готові заплатити ту ціну, яка потрібна для перемоги, значить у нас не буде перемоги. І питання – чи доплатимо ми всю ціну, щоб усе-таки перемогти, чи виявиться, що ми не готові цю ціну доплатити, і виявиться, що нас просто арифметично в якийсь момент не вистачило українців, готових повоювати”, – зазначив Дикий.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело