Без документа з військкомату ані одружитися, ані працевлаштуватися: адвокат дав роз’яснення

Без документа з військкомату ані одружитися, ані працевлаштуватися: адвокат дав роз’яснення

Під час повномасштабної війни з російськими окупантами та загальної мобілізації, чоловіку для працевлаштування або одруження (як і для розлучення) необхідно надати документ із військкомату.

Пояснення щодо цього дав адвокат Тарас Никифорчук на своєму YouTube-каналі.

Він зазначив, що сьогодні, подаючи заяву на одруження, чоловік має надати відповідний документ з територіального центру комплектування – це або приписне свідоцтво для чоловіків віком від 18 до 27 років, або військовий квиток для чоловіків від 27 років.

Така сама ситуація з розлученням. Якщо чоловік і дружина хочуть розлучитися, від чоловіка вимагатимуть документ із центру комплектування.

“Щодо працевлаштування. Вже давно відомо, що для працевлаштування потрібно надати документ із центру комплектування. Тобто треба надати той самий військовий квиток або приписне свідоцтво. Якщо таких документів немає – не роботу не беруть”, – зазначив юрист.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Силіконові ляльки позбавляють роботи барселонських повій

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело