Путін готується до ще більш масштабних військових дій, а не до миру: глава Литви розкрив плани Кремля

Путін готується до ще більш масштабних військових дій, а не до миру: глава Литви розкрив плани Кремля

Російський тиран не збирається зупинятися і готується до активніших бойових дій

Президент Литви Гітанас Науседа висловив стурбованість офіційним виходом Росії з Договору про звичайні збройні сили в Європі. Він припустив, що цей крок може вказувати на підготовку Москви до більш масштабних військових операцій, а не на прагнення миру. Цими думками він поділився під час сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це пише «ТСН»

Президент Науседа наголосив, що конфлікт за участю Росії та війна в Україні є глобальними проблемами, які мають наслідки для глобальної продовольчої та ядерної безпеки. Він закликав міжнародну спільноту чинити більший тиск на Росію, щоб вона припинила навмисні напади на мирних українців та громадянську інфраструктуру.

Він також торкнувся екологічної катастрофи, викликаної руйнуванням Каховської греблі, і наголосив на важливості запобігання повторенню подібних подій у ще більш небезпечних формах.

“Безпрецедентна екологічна катастрофа, спричинена руйнуванням Каховської дамби, не повинна повторитися у нових, ще більш небезпечних формах”, – наголошує Гітанас Науседа.

Президент Науседа закликав до негайного, повного та беззастережного виведення російських військ та техніки з території України відповідно до міжнародно визнаних кордонів 1991 року, щоб покласти край агресивній війні Росії.

Ці зауваження відображають стурбованість, яку поділяють інші міжнародні лідери, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц, який наголосив на відповідальності Росії за війну в Україні.

Читайте також  Путін хоче перетворити міста в Україні на безлюдні простори: план поділено на три етапи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело