РФ готується до потужного удару на День Незалежності: експерт розкрив цілі росіян

РФ готується до потужного удару на День Незалежності: експерт розкрив цілі росіян

Коваленко наголосив, що черговий удар противник може нанести напередодні 24 серпня, у символічну для України дату.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко розповів, що сьогоднішня нічна атака росіян на Київ могла мати подвійну мету: ураження адмінбудівель столиці та збір розвідувальної інформації.

“Безпілотники при цьому можуть маневрувати, змінювати траекторію, тому важко визначити, яка мета у них була. Використання “Shahed” фінансово вигідніше, ніж ракет. Як відомо, ціна одного такого БПЛА – 30-35 тис. доларів. Росіянам важливо влаштовувати терор, це є одним з елементів їхнього впливу. Але є інший момент – паралельний збір розвідувальної інформації. Збирається інформація про те, де збивають, що їх збиває”, – пояснив Коваленко в інтерв’ю ТСН.

За словами експерта, знаючи про прив’язку атак до важливих дат, нескладно спрогнозувати, що черговий удар противник може нанести напередодні 24 серпня.

“Після того, як росіяни використали велику кількість ракет Х-101 та Х-555 26 липня, вони знову їх накопичуюють. Тому я не виключаю, що напередодні Дня Незалежності, починаючи десь з 20-21 серпня, можуть розпочатись обстріли обмеженим боєкомплектом, поступово переходячи до використання більшої кількості ракет”, – не виключає Олександр Коваленко.

Коваленко додав, що противник може використати всі типи ракет, якими володіє.

“Можливе застосування не тільки Х-101, Х-555, а і “Калібрів”, Х-22, “Оніксів” та інших. Я цього не виключаю, тому що вони хворі, а День Незалежності України їх більш за все бісить. Хворі терористи можуть здійснити удар. Можуть ударити не тільки по Києву, а і по Одесі, Запоріжжю, Херсону”, – наголошує Коваленко.

До цього Коваленко додає, що застосовуючи ракети під час атак по Україні, росіяни усвідомлюють фактор неточності та дефективності свого озброєння.

Читайте також  Диктатор зникне і все зміниться, тарологиня втішила прогнозом: "Піде одне чудовисько і..."

“Наносячи удар по місту, по якомусь важливому для них об’єкту, вони знають, що ракета може відхилитись на 100-150 метрів або на 500-600 метрів. Є висока вірогідність цього, вони усвідомлюють, що можуть постраждати цивільні люди”, – каже Олександр Коваленко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело