“Пенсія зросте у цих українців на 500 гривень, пенсіонерів закликають не прогавити нововведення”: вже відомо, в кого зростуть…

“Пенсія зросте у цих українців на 500 гривень, пенсіонерів закликають не прогавити нововведення”: вже відомо, в кого зростуть виплати

Українські пенсіонери, яким виповнилося 80 років, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок не досягає розміру середньої заробітної плати, можуть отримати щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.

Як інформує “УН”, про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ) у відповідь на запитання читачки у Facebook.

“Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 849 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому” з 1 березня 2021 р. громадянам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії, надано щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень у межах зазначеного розміру”, — пояснили у ПФУ.

Таки чином щомісячна доплата для пенсіонерів, що досягли 80-річного віку після 1 березня 2021 року, встановлюється та виплачується з дати досягнення цього віку. Проте пенсіонери, у яких після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсії з урахуванням підвищень (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) та страхового стажу (20 років для жінок та 25 для чоловіків) пенсія не досягає 2600 гривень, можуть отримати доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, що враховується під час наступних перерахунків пенсії.

Читайте також  Стало відомо як зміняться пенсії, зарплати і субсидії для українців цього року

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело