Всі передбачення про Україну: чи варто вірити Нострадамусу, Ванзі та мольфарам…

достовірність ще сумнівніша, ніж передбачення французького астролога.

Справа у тому, що Ванга на відміну від Нострадамуса не залишила списку своїх пророцтв навіть у віршованій формі. Існують аудіо- та відеозаписи бесід з провидицею, проте конкретики у них щодо майбутнього мало.

А усі конкретні передбачення з’явилися завдяки численним помічникам, учням, сусідам, родичам, журналістам, які, за їхніми словами, колись озвучила ясновидиця у приватних бесідах. А ще частіше ці пророцтва просто вигадують.

Відповідно до них, ясновидиця передбачила загибель підводного човна «Курськ», теракти в США 11 вересня 2001 року, обрання Барака Обами, пандемію коронавірусу та навіть Третю світову війну, щоправда вона мала початися у 2010 та завершитися у 2014 році. Жодних доказів, що саме Ванга озвучила ці пророцтва, немає, а оприлюднили ці пророцтва (окрім останнього) вже постфактум. Так само з прогнозами на 2023 рік.

Наприклад, британський таблоїд The Sun наводить такий список передбачень Ванги на 2023 рік:

  • зміна орбіти Землі;
  • сонячні цунамі;
  • випробування біологічної зброї на людях;
  • аварія на АЕС;
  • початок вирощування людей у лабораторіях та припинення природних пологів.

Список передбачень на минулий 2022 рік був не менш екзотичним — від страшної посухи і нашестя сарани в Індії до пандемії сибірського вірусу та вторгнення інопланетян.

Схожі списки регулярно публікують і українські ЗМІ. Щодо передбачень Ванги про Україну, то найпопулярнішим є пророцтво, що наша країна очолить союз з п’яти держав. Щоправда, воно ходить мережею вже щонайменше десять років, а час його здійснення регулярно зсувається на наступний рік.

Також у тренді передбачення Ванги, що Україну чекають важкі часи, проте все зміниться, коли до влади прийде жінка.

Імовірно, цей прогноз є відлунням передвиборної кампанії до Верховної Ради 2007 року. Тоді на телебаченні активно транслювали ролики із фейковими передбаченням Нострадамуса та Ванги. У першому йшлося про «даму», яка зійде на «престол» і «без війни чуму переможе». А у другому розповідалося про «біле воїнство», під керівництвом якого «після довгих-предовгих труднощів люди заживуть дуже добре». Замовником цієї реклами називали Юлію Тимошенко, хоча вона це спростовувала.

Читайте також  НЕ БУДЕМО ВАС ЛЯКАТИ! Опубліковано ще одне моторошне пророцтво про жовтень 2017

Пророцтва екстрасенсів та мольфарів про Україну: коли закінчиться війна

В Україні вдосталь і власних провидців та різних екстрасенсів, які знають, коли закінчиться війна. Як мінімум, їхні коментарі та пророцтва регулярно публікуються у ЗМІ.

Щодо цих передбачень також діє загальне правило віщунства — чим вони конкретніші, тим менша імовірність, що вони справдяться. Наприклад, учасник «Битви екстрасенсів» Макс Гордєєв у квітні минулого року стверджував, що війна закінчиться за два-три місяці — у липні-серпні 2022-го. Щоправда, він уточнював, що для повернення Криму та Донбасу треба буде почекати три роки.

У липні він казав, що переломний момент настане у серпні, а у жовтні вже пророкував, що активна фаза війни завершиться у березні 2023 року. У грудні екстрасенс озвучив два різних прогнози. За одним, увесь 2023 рік буде складним, а повна перемога зі звільненням усіх територій може статися протягом двох років. За другим, переможним може виявитися листопад 2023 року.

Аналогічні прогнози і в інших вітчизняних віщунів. На початку повномасштабного вторгнення, повторюючи Арестовича, вони пророкували завершення активної фази війни протягом кількох місяців, а коли цього не сталося, почали робити більш виважені передбачення.

У мережі також можна прочитати, що війну в Україні перебачили не лише Нострадамус та Ванга, але й українські мольфари — карпатські знахарі, яким приписують надприродні здібності. З цього приводу зазвичай згадується Михайло Нечай, якого називають останнім справжнім мольфаром.

Ще у 2009 році він розповідав, що «Україна розпалася на два табори», а «один народ, свій став ворогом між собою і це третя сторона зробила». Але тоді це звучало як констатація факту, а не прогноз на майбутнє.

Читайте також  “П’ятим керівником України буде жінка, яку влада буде…”: Хто стане 5 президентом, пророцтво Ванги яке справджується

Передбачення у мольфара Нечая теж були нерайдужні. Він розповідав, що Україна зникне з карти, Закарпаття відійде угорцям та чехам, Галичина — полякам, Буковина — румунам, а Схід — росії. Щоправда, за його словами, це будуть тимчасові явища, і згодом Україна знову постане.

Інший прогноз був взагалі апокаліптичний. Озвучив його Нечай у відповідь на запитання, чи чекає цивілізацію кінець у 2012 році. «Після цього вже близиться катастрофа всесвітня. Будуть страшні катаклізми. Зірветься третя світова. І залишиться від людства лиш третинка», — сказав тоді мольфар.

Тож будемо сподіватися, що ці пророцтва не справдяться. Тим паче, що такий прецедент вже є. Саме Нечаю приписують передбачення, зроблене у 2010 році — що Януковича мали вбити за три роки. Проте той залишився живий, хоча і втік на початку 2014 року з України.

У будь-якому випадку передбачення та пророцтва вкрай сумнівна справа і спиратися на них у плануванні свого майбутнього не варто.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело