Виїзд за кордон під час війни: чи випустять студентів в умовах мобілізації – роз’яснення ДПСУ

Виїзд за кордон під час війни: чи випустять студентів в умовах мобілізації – роз’яснення ДПСУ

Студентів можуть випустити з України, але при наданні необхідних документів
Кабмін вніс зміни до правил перетину кордону для певної категорії студентів. Зміни належать до виїзду за межі України студентів-льотчиків, які вирушають на практику. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

Тепер вони мають право перебувати за кордоном лише під час проходження практичної підготовки, а також для виїзду необхідні певні документи.

Описані зміни внесли Постанова Кабміну №934 від 1 вересня 2023 року.

Зміни стосуються виїзду за межі України студентів чи курсантів, які вирушають на практику до іноземних навчальних закладів чи авіаційних шкіл.

Для виїзду з країни їм потрібні такі документи:

  • Довідка від навчального закладу України про направлення студента чи курсанта на практику до іноземного навчального закладу чи авіаційної школи;
  • Військові документи з відповідними відмітками районного (об’єднаного районного), міського (районного у містах, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Студенти та курсанти можуть перебувати за кордоном лише протягом терміну, необхідного для проходження практичної підготовки.

Варто зазначити, що в Україні буде посилено контроль над виїздом чоловіків в умовах воєнного стану. Прикордонники та територіальні центри комплектування та соціальної підтримки обмінюватимуться базами даних, що містять інформацію про призовників та військовозобов’язаних. Це дозволить перевіряти, чи підпадає чоловік під мобілізацію та чи має право на виїзд за кордон.

Читайте також  Названо ціни на газ до кінця літа: скільки коштуватиме в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело