Повернення військовозобов’язаних чоловіків до України: Польща зробила гучну заяву

Повернення військовозобов’язаних чоловіків до України: Польща зробила гучну заяву

Влада Польщі готова допомогти Україні повернути додому чоловіків призовного віку.

Про це повідомив Reuters.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що Варшава готова допомогти Києву за потреби повернути назад військовозобов’язаних чоловіків. Він зазначив, що Польща раніше пропонувала Україні аналогічну допомогу.

“Багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні”,— заявив міністр оборони.

У той самий час він не став називати деталі.

“Будь-яка підтримка можлива щодо повернення на Батьківщину тих, хто може втратити право на перебування в Польщі в результаті закінчення дії паспорта”, – підкреслив Косиняк-Камиш.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року — повномасштабна війна. Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Репер Дрейк засипав Джей Ло діамантами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело