Подоляк розповів, що передбачатиме прямий договір між Україною і РФ

Подоляк розповів, що передбачатиме прямий договір між Україною і РФ

Прямий договір про припинення війни між Україною і РФ, яка її розв’язала, передбачає, що сторони вже не матимуть ніяких “дружби і миру”. Серед іншого, в ньому мають бути прописані “червоні лінії” для країни-агресора.

Вони повинні гарантувати, що жоден російських окупант більше ніколи не ступить на українську землю. Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

За його словами, документ прописуватиме логіку виходу з війни. Зокрема, припинення вогню на всій території нашої держави, повне відведення з неї російських окупаційних військ, а також обмін полоненими тощо.

“Тобто там мають бути усі пункти, як країни виходять із війни. Зрозуміло, що у нас вже не буде якогось “договору про дружбу і мир”, – зазначив Подоляк.

Він додав, що українській і російській стороні потрібно зафіксувати у відповідному прямому договорі позиції, які стануть для РФ “червоними лініями”.

“Щоб на територію України жодного разу ця країна більше не змогла зайти”, – пояснив радник керівника ОП.

Раніше Подоляк нагадав, що Кремль своєю “спецоперацією” намагався демілітаризувати Україну, але все вийшло навпаки. Адже союзники погодилися допомагати нашій державі озброєнням, що загрожує окупантам великими неприємностями.

Він переконаний, що РФ поплатиться за війну проти України бунтами у власній країні. За його словами, протести росіян можливі насамперед через економічні проблеми, але якась частина мітингів підніматиме ідеологічні, світоглядні питання.

Читайте також  Україна "відмовляється від припинення війни": Подоляк назвав причину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело