Журналісти дізналися імена двох окупантів, які звірствували на Київщині. Фото

Журналісти ідентифікували двох російських військовослужбовців, які звірствували у селі Богданівка піл Києвом (Броварський район). Йдеться про капітана та майора з 15-ї окремої мотострілецької бригади російської армії Олександра Васильєва та Олексія Булгакова.

Про це повідомляє проєкт “Схеми”. Броварська окружна прокуратура заочно вже повідомила їм про підозру – за статтею “порушення законів та звичаїв війни”.

За свідченнями жителів Богданівки, Васильєв та Булгаков катували українського військовополоненого та місцевого священнослужителя.

Розслідувачі з’ясували, що обоє росіян служать у 15-тій окремій гвардійській мотострілецькій бригаді у військовій частині 90600, що розташована в Самарській області РФ. Бригаду називають “миротворчою”, оскільки її бійці виконували “миротворчі завдання у зонах збройних конфліктів” Північної Осетії, Придністров’я та Абхазії.

Васильєв – помічник командира з’єднання з фізичної підготовки. За словами потерпілих, він поводився особливо жорстоко. Військовополоненого бійця територіальної оборони він бив прикладом та затискав кінцівки. Священнослужителя змусив роздягнутися в присутності інших солдатів.

Булгаков, за словами постраждалих, віддавав наказ Васильєву бити місцевих. За даними українських правоохоронців, Булгакову 40 років, він капітан, має прізвисько “Шмель”.

Росіянин має кілька сторінок “Вконтакте” з різними прізвищами. Серед груп, в яких він є учасником, – “Военная разведка России”.

Читайте також  Великобританія не стане дотримуватися своїх зобов’язань перед Україною

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело