120 тисяч гривень за аліменти і 60 тисяч штрафу: українця позбавили квартири, щоб виплатити “борг дитині” за 14 років

120 тисяч гривень за аліменти і 60 тисяч штрафу: українця позбавили квартири, щоб виплатити “борг дитині” за 14 років

Виконавча служби заарештувала майно боржника, щоб виплатити аліменти

Повідомляється, що з 2007 року на виконанні У Святошинському районному відділенні Державної виконавчої служби в місті Києві перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини.

Боржник відмовлявся виплачувати аліменти, а по сему виконавча служба внесла чоловіка до Єдиного реєстру боржників, винесла постанову про обмеження боржника в праві виїзду за кордон, у праві водіння автомобілем, у праві користування зброї і в праві полювання.

Крім цього, щоб застерегти можливий продаж або передачу майна, що належить боржнику, виконавча служба винесла постанову, згідно з якою майно чоловіка було заарештовано, а також було накладено заборону на його передачу.

Правоохоронці зареєстрували у відповідних органах відомості про обтяження майна, що належить боржнику.

В результаті, арештоване майно було реалізовано, зокрема, продана однокімнатна квартира. Завдяки цьому вдалося стягнути 14 – річну заборгованість по аліментах у розмірі 120 298 гривень, а також штраф-60 149 гривень.

У Міністерстві юстиції зазначили, що за минулий тиждень органам державної виконавчої служби вдалося стягнути 144,5 мільйонів гривень аліментів. А з початку 2021 року – 2 мільярди гривень аліментних платежів.

Читайте також  Українку, яка прилетіла з Бангкока, оштрафували за порушення самоізоляції

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело